Liderlik, bir çok yönetim bilimci tarafından, farklı şekillerde tanımlanmıştır. Liderliğin en önemli özelliğinin, doğru olduğuna düşünülen bir işin, fikrin veya vizyonun, kurumda diğer bireylerle veya ekiplerle paylaşılması olduğu ve harekete geçirmeği sağlamak olduğu konusunda ortak görüşler vardır.
Günümüzde teknoloji öylesine bir boyuta gelmiştir ki, geçmiş dönemde haftalarca süren, bütçe, planlama, iş takibi, üretim hattının dengelenmesi, satın alma, satış süreçleri veya personel hareketleri gibi çalışmaları, artık dakikalar içinde gerçekleştirmek, sağlama yapmak, revize etmek, sonuçları değerlendirmek mümkündür.
O takdirde, kurum liderlerinin, takım yöneticilerinin veya stratejistlerin, işleri ve entelektüel sermayeyi yönetebilmeleri için teknolojiyi kullanmaları kaçınılmazdır. Hem donanım (Bilgisayar, tablet, cep telefonu, uzaktan erişim, arttırılmış gerçeklik, RFID… gibi), hem de yazılım (MRP, ERP, CRM, yapay zeka…gibi) konularında son teknolojiye entegre olmak, liderliğin vazgeçilmez unsurları olmuştur. Henüz bu unsurları yönetimde, üretimde, satışta, pazarlamada, tedarikte, iç veya dış müşteri yönetiminde kullanmayan liderlerin, liderlik beceri, yetenekleri, öngörüleri, etkinlikleri, karar verme kriterterleri de yetersiz kalacaktır.
Liderlerin teknolojiyi kullanmaları, bizzat bu programlara giriş yapmaları veya tablolar oluşturmaları olarak düşünülmemelidir. Ancak bu teknolojiye aşina olmaları, diledikleri anda her noktaya kolayca temas edebilmeleri veya gerektiğinde operasyonel fonksiyonlarda aktif rol oynamaları gerekmektedir.
Teknolojinin kurumsal sisteme ve yönetim sürecine entegrasyonu, geleneksel liderlik kuramını “Dijital liderlik” olarak değiştirmektedir.
Sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde, “Dijital liderler” genellikle kısıtlı zaman ve kaynaklarla, değişen küresel standartlara etkin bir şekilde ulaşmaya ihtiyacı ile “Dijital kültür” oluşturmaya çalışmaktadırlar.
Dijital kültür, kurumlarda teknolojiyi kullanmayı sadece hız veya daha etkin sonuçlar için değil, aynı zamanda sürekli değişime uyum sağlamak, geleceği düşünmek, net bir vizyon anlayışına ve güçlü iletişim becerilerine sahip olmak, çalışanlara ve paydaşlara dürüstlük ve güven duygusu vermek, kurumsal motivasyonu artırmak olarak düşünülmelidir. Gelecek odaklı işletmeler, “Dijital kültürü” oluşturacak “Dijital liderler” yetiştirmeye odaklanmışlardır.
SERAP AKÇAOĞLU
sevgili Gamze hocam bugüne kadarki eğitim anlamınd kaettiğim yolda bana eşlik edip beni motive ettiğiniz ve sıcak samimi güvenilir bir ilgi ve alaka içinde olduğunuz için size ve bizlere bu imkanları sunan başta Aknet Akademi ve değerli hocalarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum sevgiyle ve bilgiyle kalın
MEHMET YONT
Aknet akademiye ve değerli hocalarımıza çok tşkler.
ABDULLAH BAYGÜL
Sorular konularla ilişkili ve süre yeterli. Teşekkür ederiz.
EMİNE SEZER
Selamlar... Suanlik video dersleri izliyorum... Anlatimlara bayildim... Hocalarimiz sahane,anlatim mukemmel. Notlar cok guzel,yorucu degil. Eminim devami da cok guzel.
MEHMET AGAÇ
Teşekkür ederim iyiki varsınız sizinle paylaşmak ve çalışmak güzel...
MEHMET YONT
Merhaba Bu kadar başarılı bir yönetim ve yapılan işler maşallah